VOOR HET WAXEN:

1.Laten groeien

Je haar moet ongeveer 2 tot 3 weken groeien voor je het laat waxen. De haartjes moeten een lengte hebben van minimaal 0,5 centimeter om het beste resultaat uit je behandeling te halen.

2. Voorbereiding

Voor een optimaal resultaat, kan je je huid een paar dagen voor het waxen  licht scrubben. Hierdoor zullen alle dode huidcellen verwijderd worden en gaan de haren losser zitten, waardoor de haartjes makkelijker verwijderd kunnen worden. Voor aanvang van de behandeling wordt je huid gereinigd en opgefrist  je huid moet namelijk helemaal schoon zijn bij de start van de behandeling.

3. Pijn

De waxmethode die bij  Puurbij5 gebruikt wordt is zo snel en pijnloos mogelijk. Uiteraard niet zonder pijn, maar het is zeker minder pijnlijk dan je verwacht. Naarmate je vaker hebt gewaxt zal het ook minder gevoelig worden. Hars en/of wax niet als je erg gevoelig bent voor pijn, vooral in de week van je menstruatie, en net daarvoor en daarna. In deze periode kun je minder pijn verdragen.

4. Na de behandeling

Na de waxbehandeling is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Deze kleur hoort binnen 24 uur te verdwijnen. 24 tot 48 uur na de behandeling moet je je huid schoon houden en warmte, zon en wrijving vermijden. Het schoonhouden van de huid het liefst met een antibacterieel product. Hier zal ik je verder na de behandeling over informeren. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.                               Vanaf 3 dagen na de behandeling, mag je je huid gaan scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om alle dode huidcellen te verwijderen.

5. Belangrijk

Na een waxbehandeling: douche niet te heet, ga niet in de  sauna en wacht even met sporten en de zonnebank. Draag geen knellende kleding en raak de behandelde huid alleen aan met schone handen.

Sommige huidaandoeningen en/of medicijnen maken je huid gevoeliger of dunner  in sommige situaties zal ik het dan ook afraden om te waxen. Bij twijfel kan je altijd contact met mij opnemen.

Graag tot ziens bij Puurbij5!

Marloes Aeneae Venema


Leave a Reply