Nieuw bij praktijk Puurbij5Chinese Cupping Massage.

Cupping therapie is een zeer oude en universel behandelwijze. De oudste verwijzingen naar het gebruik van cupping zijn afkomstig uit China. Geschriften uit 28 na Chr. beweren dat acupunctuur en cupping, meer dan de helft van de kwalen genezen. Cupping wordt toegepast op de acupunctuur punten.

Wat is de Chinese Cupping Massage:

Een langzame en ontspannende massage met het gebruik van de Bellabaci cups ( betekenis: mooie kus) die ervoor zorgt dat het lichaam zichzelf ontgift, gecombineerd met deep tissue, Zweedse- en lymfedrainage technieken, om ultieme genezing te bereiken in een korte tijd. Het is vergelijkbaar met de werking van warme kompressen , maar heeft een veel beter effect. Het mechanisme trekt het bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug om te worden gereinigd en afgevoerd. De Chinese cupping massage heeft geen irriterende werking op het gezicht of lichaam. Het geeft een lichte roodheid maar deze is niet blijvend.

Toepassingen oa:

Cellulitis, striae, stagnatie van lymfe en oedeem, angst en slapeloosheid, chronische hoofdpijn, rug- en gewrichtspijn, vermoeide, pijnlijke en overbelaste spieren, fibromyalgie, reumatiek, etc.

 

                    Waar stagnatie is, daar doet het pijn. Verwijder de stagnatie en de pijn verdwijnt.

 

Contra indicaties:

 • hoge bloeddruk
 • zwangerschap
 • spataderen
 • flebitis-ontsteking van de aders
 • diabetici
 • kanker
 • hernia of verschoven wervels
 • bij gebruik van bloedverdunners

Hoe werkt de Chinese Cupping Massage:

 • Op de huid:             
 • toename van de vulling van de bloedvaten in de huid, hierdoor stijgt de temperatuur van de huid, de stofwisseling van het huidweefsel versterkt, zweet-en andere klieren werken beter. Niet alleen “oud” bloed wordt weggehaald, maar ook oude gifstoffen uit het oppervlakte van de huid. Uiteindelijk wordt het vermogen om de huid te vernieuwen versterkt.
 • Op de spieren:
 • als reactie zullen de bloedvezels in de spieren geactiveerd worden als respons op de stimulatie van de haarvaatjes. Het openzetten van de bloedvezels in de spieren zet de bloedstroom goed op gang, waardoor de stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Ook de lymfe-afvoer zal verbeteren.
 • Op de gewrichten:
 • door een betere doorbloeding in het gewricht na het zetten van een cup in het aangrenzende gebied kan sterke verbetering optreden van pijnklachten.
 • Op de spijsverteringsorganen:
 • bij chronische constipatie of andere maag- darmstoornissen kan grote verbetering bereikt worden op de doorbloeding van de peristaltiek. Ook is het middendeel van de buik belangrijk omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal is bij een goede werking van maag, milt en darmen!
 • Op het zenuwstelsel:
 • stimulatie van de sensibele zenuwen van de huid bij toepassing op de rug, waardoor het effectief is bij klachten als hoofdpijn, duizeligheid, moeheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens.

Hoe voelt een Chinese Cupping Massage:

Cliënten ervaren vaak tintelingen en diepe warmte zelfs lang na de behandeling. Op het zenuwstelsel heeft het een kalmerend effect en de cliënten raken vaak in een diepe staat van ontspanning. Het behandelend gebied kan rood worden door de stimulatie. In sommige gevallen waar de Bellabaci Cups langer op één plek blijft, kan er een zeer diepe en geconcentreerde cup kus worden gevormd. Het is een rode/paarsachtige verkleuring op de huid. Het geeft een intense stagnatie van de lichaamsvloeistoffen en toxines in dat gebied. Dit is Niet een blauwe plek en zal verdwijnen na een paar uur en in het uiterste geval na een paar dagen.

Cupping en Cellulitis :

er zijn 4 oorzaken van cellulitis. Het kan best zijn dat je ze niet alle 4 hebt 😉

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen.

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen.

3. Verklevingen van huidlagen.

4. Verslapping van de huid.

Cellulitis verminderen door Chinese Cupping Massage bij Praktijk Puurbij5:

laat zich zien als bobbeltje en putjes in dijen en billen, oftewel sinaasappelhuid genaamd. Met behulp van de Bellabaci cupping massage wordt de cellulitis aangepakt! Het verzacht en geeft elasticiteit aan het bindweefsel in de cellulaire laag , waardoor de putjes in de huid die door de cellulitis worden veroorzaakt, verminderen!

Striae behandeling m.b.v. cupping massage bij praktijk Puurbij5:

striae zijn strepen, kleine scheurtjes die op de huid van het lichaam kunnen ontstaan als iemand snel dikker wordt. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap. Met de bellabaci Cupping Massage op de buik zorgt u voor een goede doorbloeding waardoor de striae minder gaat worden. In combinatie met een goede olie blijft de huid soepel.

NB: de cupping massage kan Niet Tijdens de zwangerschap gegeven worden!

Afslanken met Chinese cupping massage bij Praktijk Puurbij5:

De Bellabaci cupping massage is uitermate geschikt voor mensen die op dieet zijn en merken dat hun huid gaat verslappen. Deze massage stimuleert het bindweefsel en zorgt voor versteviging van de huid. U zult versteld staan van het resultaat bij dagelijks gebruik.

Uiteraard altijd in combinatie van een goed voedingspatroon en voldoende beweging.!

De Chinese Cupping Massage bij praktijk Puurbij5 wordt  gegeven door massagetherapeut Marloes Aeneae Venema.

Het is een deelmassage van 40 min, d.w.z.. dat in deze tijd een deel van het lichaam behandeld kan worden, bijv. buik, billen achterkant of voorkant benen of het gebied waar u een probleem mee heeft. De massage wordt afgesloten met een deelpakking met afslankgel die snel intrekt in de huid, werkt als een plaatselijke sauna om de afvalstoffen sneller af te doen voeren. Durf uw buik en benen weer te laten zien!

Massage met de Bellabaci cups kost € 33,50 voor 40 minuten inclusief pakking.

€16,00 per volgende 20 minuten inclusief pakking.

U kunt de cups en de gelpakking ook in mijn praktijk Puurbij5 aanschaffen om er thuis mee aan de slag te gaan. indien u thuis elke dag de probleemzones behandeld zult u nog sneller resultaten bereiken!

 

De prijs per set van 2 bellabaci Body Cups bedraagt €34,95.

De prijs voor de afslankgel is € 21,50 voor 500 ml..

Graag tot ziens!

Marloes Aeneae Venema

 

 

 


Leave a Reply