Wellnessmassage

Een zachte, energetische massage van de achterzijde van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale, warme oliën. Het gebruik van warme oliën en steeds herhalende, lange, rustige massage-strijkbewegingen geven van uw hele lichaam een gevoel van ontspanning en brengen uw lichaam in een innerlijke balans. Deze massage activeert de lymfe- en bloedsomloop en draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Recent verschenen de resultaten van een baanbrekend onderzoek naar de effecten van massage in het Journal of Alternative and Complementary Medicine. Het onderzoek stond onder leiding van Dr. Mark Rapaport en werd uitgevoerd aan het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angelos in de VS. Conclusie: gezond door massage
Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.
Een massagebehandeling mag niet als vervanging worden gezien van een reguliere behandeling. Ik ga er van uit dat u voor (een) ernstige medische klacht(en) vooraf uw huisarts of specialist raadpleegt of een massagebehandeling is toegestaan.